E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ουκρανία: Στις 23‑27 Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα για την ένταξη του Λουχάνσκ στη Ρωσία

Αυτή είναι η απόφαση της ρωσόφιλης διοίκησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, σύμφωνα με ρωσικά μέσα

Ουκρανία: Στις 23‑27 Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα για την ένταξη του Λουχάνσκ στη Ρωσία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 20/9/2022 | 14:44

Το διάστημα από τις 23 ως τις 27 Σεπτμεβρίου θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα για την ένταξη του Λουχάνσκ στη Ρωσία, όπως αποφάσισε το συμβούλιο της ρωσόφιλης διοίκησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της περιοχής και σύμφωνα με όσα αναφέρει το Ria Novosti.

«Το δημοψήφισμα για την είσοδο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία ως υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου», αναφέρει δημοσίευση του προέδρου του Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας, Ντένις Μιροσνιτσένκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα σήμερα, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι είναι «ζωτικής σημασίας» για τους φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία να πραγματοποιήσουν δημοψηφίσματα προκειμένου οι επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ να προσαρτηθούν στη Ρωσία.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας οι αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ να γίνουν επισήμως μέρος της Ρωσίας ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντά τους και προκειμένου να δικαιολογηθεί περαιτέρω η χρήση στρατιωτικής βίας από τη Ρωσία.

Χθες Δευτέρα οι ηγέτες των δύο Λαϊκών Δημοκρατικών συμφώνησαν να «συντονίσουν» τις προσπάθειές τους για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με στόχο την ένταξή των δύο ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα δημοψηφίσματα στο Ντονμπάς είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για τη συστηματική προστασία των κατοίκων των Λαϊκών Δημοκρατικών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και των άλλων απελευθερωμένων περιοχών, αλλά επίσης και για την αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης», τόνισε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Ο Μεντβέντεφ, που είναι πλέον αναπληρωτής πρόεδρος του ισχυρού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, επεσήμανε ότι η Μόσχα θα πρέπει να επιτρέψει στις δύο περιοχές να ενταχθούν στη Ρωσία καθώς αυτό θα προσφέρει μία ακόμη δικαιολογία στο Κρεμλίνο για τη χρήση βίας στην Ουκρανία.

«Η καταπάτηση του εδάφους της Ρωσίας είναι ένα έγκλημα το οποίο μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε όλες τις αμυντικές δυνάμεις», εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στο Ντονμπάς – που αποτελείται από τις δύο αυτοανακηρυχθείσες επαρχίες—συζητούν για την ένταξή τους στη Ρωσία από το 2014, όταν προσπάθησαν για πρώτη φορά να φύγουν από τον έλεγχο του Κιέβου.

Οι διορισμένοι από τη Μόσχα αξιωματούχοι σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή στη χώρα – η Χερσώνα και η Ζαπορίζια—αναφέρουν επί μήνες ότι επιθυμούν να διεξαγάγουν δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει όλη την επαρχία Λουχάνσκ υπό τον έλεγχό τους. Μεγάλες περιοχές που διεκδικεί η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας και το Κίεβο ελέγχει περιοχές τόσο στη Χερσώνα όσο και τη Ζαπορίζια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 7 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Χτες

Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Χτες

Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Χτες

Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.